POLITYKA PRYWATNOŚCI

GROMADZENIE I WYKORZYSTANIE DANYCH O UŻYTKOWNIKACH SERWISU


Dane gromadzone przez Administratora Serwisu www.runguru.pl obejmują:


- Dane osobowe zbierane podczas rejestracji konta Użytkownika. Dane te będą wykorzystane wyłącznie w celu umożliwienia świadczenia Usługi przez Administratora.

- Dane zbierane podczas transakcji zakupu dokonywanej przez Użytkownika. Dane te będą wykorzystane wyłącznie w celu realizacji transakcji przez serwis odpowiedzialny za płatności online.

- Dane zbierane, gdy Użytkownik kontaktuje się z Administratorem np. za pomocą e-maila, formularza na stronie internetowej lub telefonicznie.

- Dane zbierane automatycznie podczas wizyty Użytkownika w Serwisie tj. m.in. adres IP, typ przeglądarki, systemu operacyjnego, itp. Dane te mogą być wykorzystane do analizy zachowania Użytkowników w Serwisie, zbierania danych demograficznych lub personalizacji zawartości Serwisu.


Dane osobowe Użytkownika podlegają ochronie przewidzianej w Ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych.

Gromadzone dane wykorzystywane są na zasadach i w zakresie określonych w Regulaminie Serwisu www.runguru.pl

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych dane Użytkowników mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu Serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, Administrator może udostępnić dane Użytkowników organom wymiaru sprawiedliwości.


ZMIANA DANYCH OSOBOWYCH / USUNIĘCIE KONTA


Użytkownik w każdym momencie może dokonać edycji swoich danych oraz dokonywać ich zmiany po zalogowaniu do konta, w sekcji Mój Profil.

Użytkownik w każdym momencie może dezaktywować swoje konto poprzez dokonanie stosownego zlecenia przez pocztę elektroniczną na adres Administratora: info@runguru.pl lub w zakładce Mój Profil.

Usunięcie konta Użytkownika jest równoznaczne z rozwiązaniem umowy o korzystanie z Serwisu.


OCHRONA DANYCH


Twoje konto w serwisie RunGuru jest bezpieczne. Wszystkie hasła są przez nas dobrze chronione. Nie są przechowywane w postaci tekstu, ani zaszyfrowane. Używamy najnowocześniejszej funkcji kryptograficznej, by przechwycenie jakiegokolwiek hasła było praktycznie niemożliwe. To Ty decydujesz, które informacje z Twojego profilu są udostępniane innym użytkownikom.


PRZESYŁANIE INFORMACJI HANDLOWYCH I WIADOMOŚCI O CHARKTERZE NIEKOMERCYJNYM


Administrator zastrzega sobie prawo do przesyłania Użytkownikom Serwisu informacji handlowych. Użytkownik ma prawo do rezygnacji z informacji o charakterze handlowym przesyłanych przez Administratora. Fakt rezygnacji z otrzymywania informacji handlowych należy zgłosić Administratorowi korzystając z adresu e-mail: info@runguru.pl

Administrator zastrzega sobie prawo do przesyłania Użytkownikom Serwisu wiadomości niekomercyjnych związanych bezpośrednio z funkcjonowaniem Serwisu (powiadomienia o zmianach w Serwisie, działaniach podejmowanych przez Użytkowników Serwisu itp.)

Jeśli dokonasz zakupu płatnych usług w Serwisie prześlemy do Ciebie informację na temat prawidłowości przebiegu transakcji.

W żaden sposób nie będziemy udostępniać ani przekazywać Twoich prywatnych danych podmiotom trzecim do prowadzenia przez nich działalności marketingowej.


ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI


Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności poprzez opublikowanie zmian w tekście lub opublikowanie nowego tekstu w Serwisie. Administrator poinformuje Użytkownika o ewentualnych zmianach poprzez pocztę elektroniczną korzystając z adresu e-mail podanego przez Użytkownika w procesie rejestracji.

Użytkownik, o ile nie zgadza się na zmianę polityki prywatności, ma prawo w ciągu dwóch tygodni od daty zapoznania się ze zmianami rozwiązać umowę o korzystanie z Serwisu ze skutkiem natychmiastowym.


KONTAKT


Administratorem Serwisu www.runguru.pl jest firma Biegacze.pl Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Grażyny 7/16, 02-548 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Warszawy Wydział XIII Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000385552, NIP 521-360-30-15, Regon 142927126, wysokość kapitału zakładowego: 5000,00 PLN.

Biuro Administratora czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 do 17.00.


CO TO SĄ CIASTECZKA (COOKIE) I JAK JE WYŁĄCZYĆ?


Większość stron internetowych zapisuje na Twoim komputerze, a dokładniej w schowku konkretnej przeglądarki (Firefox, Internet Explorer, Chrome i inne) na Twoim koncie użytkownika komputera lub telefonu, na którym łączysz się z Siecią, tzw. pliki Cookie. Zazwyczaj pliki te są bardzo pożyteczne. Dzięki nim zapamiętywane są Twoje indywidualne ustawienia i dzięki nim możesz się zalogować do swojej poczty.

Autorzy stron internetowych dzięki plikom Cookie wiedzą, jak wielu użytkowników do nich zagląda i co konkretnie czytają, a czym interesują się mniej lub wcale.

Informacje zbierane przy użyciu plików Cookie mogą też służyć do zbierania informacji o Tobie w celach handlowych. Np. jeżeli często wchodzisz na strony o książkach, będziesz widział więcej reklam księgarni. Na szczęście, jeżeli uważasz, że obecność plików Cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć albo dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglądarki.

- w przeglądarce Mozilla Firefox W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność". Przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

- w przeglądarce Microsoft Internet Explorer W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność". Specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

- w przeglądarce Google Chrome W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz "Narzędzia" a potem "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików Cookie, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

- w przeglądarce Opera Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim "Ustawienia" i dalej "Wyczyść historię przeglądania...". Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików Cookie, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn.

- w przeglądarce Apple Safari W menu "Safari" wybierz "Preferencje" i w nich zakładkę "Prywatność". Znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików Cookie.


W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.



newsy



ue biegacze